Aktualne badania w Twoim województwie
Wykrycie pałeczek Salmonella spp. w produktach: Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie pałeczek Salmonella spp. w produktach: Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej. Uważajcie!
Zagrożenie:
Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań zleconych przez producenta.
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP
- Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
- Numer partii – 72
- Data produkcji – 13.03.2019 r.
- Data przydatności do spożycia – 03.04.2019 r.
Produkt – Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej
- Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
- Numer partii – 72
- Data produkcji – 13.03.2019 r.
- Data przydatności do spożycia – 24.03.2019 r.
Produkt – Kiełbasa surowa metka łososiowa
- Producent – P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
- Numer partii – 72
- Data produkcji – 13.03.2019 r.
- Data przydatności do spożycia – 27.03.2019 r.
Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktów.
Źródło: GIS
Podziel się
powrót
Facebook