Aktualne badania w Twoim województwie
Stwierdzenie bakterii Listeria monocytogenes w twarogu sernikowym
Główny Inspetorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności w związku ze stwierdzeniem bakterii Listeria monocytogenes w twarogu sernikowym.
Podczas kontroli w pobranej próbce swierdzone zostały bakterie Listeria monocytogenes. Zgodnie z przepisami prawa żywnościowego producent poinformował organy urzędowej kontroli żywności – Inspekcję Weterynaryjną oraz konsumentów o wycofaniu produktu i możliwości jego zwrotu do miejsca zakupu.
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt – „Twaróg sernikowy”
Opakowanie – 0.5 kg i 1 kg
Producent – Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Radomsku
Numer partii: 2907185
Termin przydatności do spożycia: 29.07.2018
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać twarogu sernikowego o numerze partii wskazanym w komunikacie, w szczególności bez obróbki termicznej. Może być to niebezpieczne dla zdrowia.
Źródło: GIS
Podziel się
powrót
Facebook