Aktualne badania w Twoim województwie
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o stwierdzeniu pałeczek Salmonella na powierzchni skorupek jaj. Obecność bakterii Salmonella z grupy OD wykryto na powierzchni skorupek jaj w 1 z 5 badanych próbek.
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt – Świeże jaja “Jaja Wojciechowicz” klasa świeżości A, kategoria wagowa:
M-średnie (63g>masa>53 g)
Najlepiej spożyć przed: 12.05.2019
Kod na skorupkach jaj – 3PL 02181303
Numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE
Producent – JAJO – WOJCIECHOWICZ Wojciech Wojciechowicz Wróblowice, ul. Innowacyjna 22, 55-630 Miękinia
Uwaga! Nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerze partii i kodzie na skorupce wskazanym w komunikacie z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia.
Należy również pamiętać, że bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.
Źródło: GIS