Reklama
Główny Inspektorat Sanitarny informuje o stwierdzeniu pałeczek Salmonella na powierzchni skorupek jaj

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o stwierdzeniu pałeczek Salmonella na powierzchni skorupek jaj. Obecność bakterii Salmonella z grupy OD wykryto na powierzchni skorupek jaj w 1 z 5 badanych próbek.

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt – Świeże jaja “Jaja Wojciechowicz” klasa świeżości A, kategoria wagowa:
M-średnie (63g>masa>53 g)

Najlepiej spożyć przed: 12.05.2019

Kod na skorupkach jaj – 3PL 02181303

Numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE

Producent – JAJO – WOJCIECHOWICZ Wojciech Wojciechowicz Wróblowice, ul. Innowacyjna 22, 55-630 Miękinia

Uwaga!  Nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerze partii i kodzie na skorupce wskazanym w komunikacie z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia.

Należy również pamiętać, że bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.

Źródło: GIS

Podziel się
powrót
Facebook