Aktualne badania w Twoim województwie
Główny Inspektorat Sanitarny alarmuje: wycofanie pieprzu czarnego mielonego ze względu na wykrycie bakterii Salmonella
Główny inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu niektórych partii pieprzu czarnego mielonego ze względu na wykrycie bakterii Salmonella.
Zagrożenie:
W próbkach pieprzu czarnego mielonego zbadanego w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Szczegóły:
Wycofaniu podlegają następujące wyprodukowane przez Agnex Krzysztof Wierzbicki 15-659 Białystok ul. Hotelowa 38:
- pieprz czarny mielony, 150 g, numer partii 1309/6, data minimalnej trwałości 03.2021
- pieprz czarny mielony, 400 g, numer partii 2509/6, data minimalnej trwałości 03.2021
- pieprz czarny mielony, 1 kg, numer partii 2509/6, data minimalnej trwałości 03.2021
- pieprz czarny mielony, 1 kg, numer partii 2409/6, data minimalnej trwałości 03.2021
Zalecenia:
Konsumenci, którzy kupili wskazane w komunikacie partie produktu, nie powinni ich spożywać.
Źródło: GIS
Podziel się
powrót
Facebook