Reklama
Główny Inspektorat Sanitarny alarmuje: wycofanie pieprzu czarnego mielonego ze względu na wykrycie bakterii Salmonella

Główny inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu niektórych partii pieprzu czarnego mielonego ze względu na wykrycie bakterii Salmonella.

Zagrożenie:

W próbkach pieprzu czarnego mielonego zbadanego w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły:

Wycofaniu podlegają następujące wyprodukowane przez Agnex Krzysztof Wierzbicki 15-659 Białystok ul. Hotelowa 38:

  • pieprz czarny mielony, 150 g, numer partii 1309/6, data minimalnej trwałości 03.2021
  • pieprz czarny mielony, 400 g, numer partii 2509/6, data minimalnej trwałości 03.2021
  • pieprz czarny mielony, 1 kg, numer partii 2509/6, data minimalnej trwałości 03.2021
  • pieprz czarny mielony, 1 kg, numer partii 2409/6, data minimalnej trwałości 03.2021

Zalecenia:

Konsumenci, którzy kupili wskazane w komunikacie partie produktu, nie powinni ich spożywać.

Źródło: GIS

Podziel się
powrót
Facebook